Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Reference

Altium-Designer-logo

Zde naleznete ukázku projektů některých z našich partnerů, které byly zpracovány v Altium Designeru.

Veškerá data byla zveřejněna s výslovným souhlasem jejich majitelů. Všem, kteří souhlasili se zveřejněním výsledků jejich usilovné práce tímto velmi děkujeme a budeme se těšit na další úspěšnou spolupráci. 

Komerční projekty

RICE

iQtec

OMS

Vojenský výzkumný ústav, s.p.

Open-Source projekty

CZ.NIC - Turris

FEDEVEL - iMX6Rex

Studentské projekty 

Gajanec

Mäsiar

 


 

 

Komerční projekty

RICE - Regionální inovační centrum elektrotechniky, Plzeň (ČR)

RICE logo"Regionální inovační centrum elektrotechniky (RICE) je výzkumné centrum Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni. Pokrývá kompletní výzkumný řetězec od základního teoretického výzkumu, přes výzkum aplikovaný, až po vývoj a testování funkčních vzorků a prototypů. Při vzniku RICE se tým, který tvoří odborníci s odlišnou průmyslovou praxí a zkušeností, rozhodoval pro jednotnou variantu takového programu, jenž by vyhovoval a splnil náročné požadavky celé výzkumné skupiny. Technické parametry softwaru Altium Designer všechny přesvědčily."

více na rice.zcu.cz

kontakt turjanic (at) rice.zcu.cz

RICE foto RICE AD_3D

RICE AD_2D

 

iQtec - requlace a řízení inteligentních domů, Praha (ČR)

iQtec logo"Altium Designer používáme od roku 2011. Důvodem přechodu od léta používané Formicy byla lepší podpora SMD součástek, návaznost na skladovou databázi, pokročilejší routování a zobrazení ve 3D. Při výběru mezi ostatními návrhovými systémy sehrály důležitou roli také kvalitní česká technická podpora, pravidelné aktualizace systému a přijatelná cena."

více na www.iqtec.cz

kontakt stefan.dubecky (at) prolog-sro.cz

iQtec QP21_3D

iQtec QP21

iQtec QC11_3D_krabickaiQtec QC11_final

 

OMSc - osvětlovací technika, Dojč (SK)

oms logo"Altium Designer používame od roku 2011. Pre tento systém sme sa rozhodli z dôvodu výbornej integrácie ECAD-MCAD (import a export 3D step modelov), vďaka ktorej môžeme prakticky celý návrh finálneho produktu realizovať vo virtuálnom prostredí. Návrh finálneho produktu (svietidla) spočíva v správnom výbere LED čipov, návrhu DPS, optickej simulácii, termálnej simulácii a finálneho dizajnu mechanických komponentov. S použitím 3D step modelov, previazanosť viacerých simulačných programov a mechanických CAD programov veľmi jednoduchá. Samozrejme pri rozhodovaní zavážil aj pomer výkon/cena, ktorý bol v prípade Altia bezkonkurenčný."

OMS Lighting (OMS) patrí k lídrom v segmente osvetlenia v Európe, je tvorcom a producentom priemyselných a dizajnových svietidiel a komplexných svetelných riešení pre interiér aj exteriér. Svietidlá OMS osvetľujú širokú škálu priestorov vo viac ako 120 krajinách sveta. Moderná spoločnosť s inovačnou silou v oblasti dizajnu, technológií a zodpovednosti k životnému prostrediu. Vlastné výskumné a vývojové centrum, interné oddelenie dizajnu v kombinácii s nadštandardným technickým zázemím umožňujú definovať nové trendy v osvetlení. Komplexný prístup, zabezpečenie celého procesu od idey až po realizáciu a servis, flexibilita a široká sieť partnerov dávajú OMS neprekonateľné možnosti realizovať takmer akúkoľvek svetelnú víziu.

více na www.omslighting.sk

kontakt info (at) omslighting.sk

OMS PCB_2D

OMS PCB_3D

OMS foto

 

 

Vojenský výzkumný ústav, s.p., Brno (ČR)

VVU logo"Hlavním druhem činnosti Vojenského výzkumného ústavu, s. p., je výzkum nebo experimentální vývoj pro zajištění obrany a bezpečnosti státu v oborech technických věd, související s inovacemi vyšších řádů zejména pozemní vojenské techniky, materiálu a logistiky ve stěžejních oblastech odborné působnosti"

více na www.vvubrno.cz

kontakt jalc (at) vvubrno.cz

 

Open-source projekty

CZ.NIC, z. s. p. o., správce české národní domény .CZ, Praha (ČR)

CZ NIC_logaprojekt Turris (2013) - doba návrhu a layoutu 5 měsíců, 1374 součástek, 1057 spojů, 6 vrstvý plošný spoj 200x170mm

"Jedním z nejdůležitějších důvodu pro výběr CAD systému Altium Designer byla intuitivnost jeho používání, kterou můžeme demonstrovat právě na příkladu návrhu routeru Turris. Na návrhu pracovali dva vývojáři, z toho jeden bez předchozí zkušenosti s Altiem a druhý pouze na částečný úvazek. I přesto se podařilo první prototyp včetně vytvoření knihoven kompletně navrhnout za 3 měsíce. Návrh zahrnoval sběrnice DDR3, PCIe, USB a Ethernet při současném požadavku na desku plošných spojů optimalizovanou na jednoduchost výroby a dostatečný odvod tepelných ztrát. "

více na www.turris.czwww.nic.cz, zdrojové soubory zde

kontakt bedrich.kosata (at) nic.cz

CZ NIC_router_otevreny

 CZ NIC_PCB_2D_rot

 

 

FEDEVEL s.r.o., FEDEVEL Academy, Trenčín (SK)

FEDEVEL logoprojekt iMX6Rex (2013) - doba návrhu 438 hodin, 473 součástek, 409 spojů, 12 vrstvý HDI plošný spoj 70x40mm

základní deska iMX6Rex Dev Baseboard (2013) - 580 součástek, 458 spojů, 6 vrstvý plošný spoj 135x110mm

"Ako dizajnér som pracoval s rôznym softwérom pre návrh plošných spojov napríklad PADS, Orcad, Cadence Allegro či Altium. Pri výbere CAD systému pre vlastnú firmu som zvážil svoje skúsenosti, porovnal ceny a preskúmal možnosti. Rozhodol som sa pre Altium.

Projekt iMX6 Rex je navrhnutý pre výučbové účely s dôrazom poukázať na možnosti CAD systému Altium Designer. Od routovania DDR3 pamätí a high speed zberníc ako PCIE či SATA, cez verné zobrazenie 3D modelov, až po jednoduchú správu komponetov aj pri doskách s veľkým množstvom súčiastok."

více na www.fedevel.com/academywww.imx6rex.com, zdrojové soubory zde

kontakt robert.feranec (at) fedevel.com

FEDEVEL board

 FEDEVEL baseboard

 

 

Studentské projekty

Rafael Gajanec, Gymnázium Martina Hattalu, Trstená (SK)

Rafael Raboprojekt Rafo (2013)

"K programu Altium Designer som sa dostal príjemnou náhodou a teraz si už bez neho navrhovanie plošných spojov neviem predstaviť. Odporučil mi ho známy práve v čase, kedy som začínal uvažovať nad novým projektom. Altium Designer sa mi zapáčil od prvej chvíle, kedy som si robil cvičné knižnice a primitívne plošáky, no zvlášť ma oslovili také možnosti, ako napríklad prepojenie s databázami veľkých dodávateľov po celom svete, či vstavaná podpora trojrozmerného modelovania komponentov. Ale najviac si pochvaľujem interaktívne kreslenie trás vodičov. Dobrý program sa ale nezaobíde bez dobrej podpory a tá je podľa mňa vzorová."

více na www.rgt.sk/rafo

kontakt rafael.gajanec (at) gmail.com

 

Rafael AD_low

Dominik Mäsiar, Slovenská technická univerzita v Bratislavě (SK)

ročníkový projekt Zapekacia pec pre DPS (2013, 2.8MB)

"AD je kvalitný profesionálny nástroj s mnohými funkciami a benefitmi. Je však vhodný aj pre začiatočníkov, napr. študentov, ktorý sa v ňom ľahko orientujú. Z môjho pohľadu študenta by som ocenil hlavne užívateľsky príjemný spôsob vytvárania prvkov, pridávanie 3D zobrazení puzdier, možnosť pridania simulačných súborov, ako i prevádzanie simulácií obvodového zapojenia. Tiež užívateľsky príjemné prostredie návrhu PCB a možnosť zobrazenia PCB v 3D. Vymenované benefity sú veľmi vhodné práve pri školských projektoch, resp. zadaniach."

kontakt masiardominik (at) gmail.com

Masiar zapekacia pec_obr35

Masiar zapekacia pec_obr34b

 

Gooter Gap 2

Retry


Retry s.r.o.
Jana Babáka 11
612 00 Brno, ČR

 

 

tel: +420 549 210 082
e-mail:infoproti_spamuedatools.cz
web: www.edatools.cz